Αμβρακικός Κόλπος

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους υγρότοπους της Ελλάδας και σε μέγεθος και σε σπουδαιότητα.
Ο Κόλπος καταλαμβάνει έκταση περίπου 400 τ.χλμ. και αποτελεί μια κλειστή θάλασσα, η οποία περιλαμβάνει πολλούς μικρότερους υγρότοπους.
Ο Αμβρακικός επικοινωνεί με το Ιόνιο Πέλαγος μέσω του πορθμού της Πρέβεζας.  Είναι ένας υγρότοπος υψίστης αξίας όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή δεδομένα.
Στον Αμβρακικό επιβιώνει ένας από τους τελευταίους υγιείς πληθυσμούς ρινοδέλφινων της Μεσογείου.  Όπως επισημαίνεται στο περιοδικό “New Scientist”, ο αριθμός τους παραμένει σταθερός, περίπου 150 δελφίνια.  Τα ρινοδέλφινα του Αμβρακικού επιβιώνουν εξ αιτίας του πληθυσμού της σαρδέλας.  Αν τα επίπεδα του οξυγόνου εξορίσουν κάποια στιγμή τη σαρδέλα από τον Κόλπο αυτό θα σημάνει και το τέλος των δελφινιών.

swimΘαλάσσια-σπορΟικοτουρισμός yatchGo there with Google Maps

Απόσταση από Flower Pot ❀ 800m
10' λεπτά πεζοπορίας

Ιαματικές πηγές Πρέβεζας – Λουτρά

Βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης της Πρέβεζας, παραπλεύρως της βραβευμένης με «Γαλάζια Σημαία» παραλίας της Κυανής Ακτής και της εισόδου του Αμβρακικού Κόλπου με τον σπουδαίο υγρότοπο που προστατεύεται από την διεθνή σύμβαση Ramsar.
Οι πηγές που ονομάζονται και Παλιοσάραγα δηλαδή «Παλιά Παλάτια» αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας της περιοχής και είναι γνωστές από τον 17ο αιώνα, όταν ο Αλή Πασάς έχτισε εδώ τα θερινά του ανάκτορα και χρησιμοποίησε το νερό των πηγών για το χαμάμ του.
Η θερμοκρασία του νερού που αναβλύζει από την πηγή είναι 21,5ο C
Θεραπευτικές ενδείξεις: Χρόνιοι ρευματισμοί, μυοσίτιδες, εκφυλιστικές εκβάσεις τραυμάτων, δερματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις
Οι εγκαταστάσεις των λουτρών ανακαινίστηκαν το 2013 και περιλαμβάνουν 22 λουτήρες με θερμοκρασία νερού στους 32ο C.
Η περίοδος λειτουργίας τους είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο.

CafeΠεζοπορίαποδηλατοGo there with Google Maps

Απόσταση από Flower Pot ❀ 600 m
7' λεπτά πεζοπορίας

Κάστρο του Αγίου Γεωργίου

Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου (Γενί Καλέ), στο νοτιότερο άκρο τις παλιάς πόλης της Πρέβεζας, χτίσθηκε από τον Αλή Πασά στις αρχές του 19ου αιώνα την ίδια περίοδο που περιστοίχισε, περιμετρικά, με τάφρο την πόλη.
Αποτελείται από ένα επικλινές περιφερειακό τείχος που περιβάλλει εσωτερικό προαύλιο.
Το περιμετρικό τείχος ενισχύθηκε στην συνέχεια με προμαχώνες στην βόρεια αλλά και στην νότια πλευρά που είναι και η είσοδος του Αμβρακικού κόλπου.

καστρο3αγγ

ΔάσοςΠεζοπορίαποδηλατοGo there with Google Maps

Απόσταση από Flower Pot ❀ 290m
4' λεπτά οδήγησης

Κάστρο του Παντοκράτορα
Το κάστρο του Παντοκράτορα, σε μικρή απόσταση από την Πρέβεζα, κτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Αλή Πασά βάσει σχεδίου του Γάλλου μηχανικού Yadocourt.
Έχει σχήμα πενταγώνου με ψηλά τείχη, έναν προμαχώνα στην προκυμαία, τάφρο χωρίς νερό στην βορεινή πλευρά και μια ακόμα τάφρο με νερό στο νότιο κομμάτι του κάστρου.
Σήμερα φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 
kastropan

Go there with Google Maps ΠεζοπορίαποδηλατοΣυγκοινωνίαFree-Parking

Απόσταση από Flower Pot ❀ 1,5 Κm
18' λεπτά οδήγησης

Κάστρο Αγίου Ανδρέα

Tο κάστρο του Aγίου Ανδρέα (Ιτς Καλέ) βρίσκεται στα βόρεια της πόλης της Πρέβεζας, δίπλα στη θάλασσα. Κτίστηκε από τους Οθωμανούς στις αρχές του 17ου αιώνα και ανακαινίσθηκε από τους Βενετούς.
Ο Αλή Πασάς ενίσχυσε το φρούριο στις αρχές του 19ου αιώνα και κατασκεύασε έναν περιμετρικό τοίχο με μια τάφρο και τρεις πύλες.
Το κάστρο διατηρείται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση και εντυπωσιάζει με τα επικλινή του τείχη και την έξοχη γεωμετρία των γωνιακών προμαχώνων.

CafeΠεζοπορίαποδηλατοFree-ParkingGo there with Google Maps

Απόσταση από Flower Pot ❀ 1,1 Κm
14' λεπτά πεζοπορίας
x

To give you the best possible experience, this website uses cookies.

I Accept Learn more