Αχέροντας Ποταμός

Ο Αχέροντας είναι ένα ποτάμι που βρίσκεται στην περιφέρεια της Ηπείρου, στη βορειοδυτική Ελλάδα.  Η πηγή της είναι κοντά στο χωριό Ζωτικό, στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων και εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος στην παραλία Αμμουδιά, κοντά στην Πάργα.  Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Αχέροντας ήταν γνωστός ως ο ποταμός του πόνου, και ήταν ένας από τους πέντε ποταμούς του ελληνικού υποκόσμου.  Στα ομηρικά έπη ο Αχέροντας είχε χαρακτηριστεί ως ποτάμι του Άδη, στο οποίο έρεε ο ποταμός Κωκυτός και Πυριφλεγέθων.

swimBeach-bar CafereΟικοτουρισμόςΔάσοςExtreme-SportsΣυγκοινωνίαFree-Parking Go there with Google Maps

Απόσταση από Flower Pot ❀ 63 Km
70' λεπτά οδήγησης

Ζάλογγο

Το Ζάλογγο, ή Ζάλογκο, είναι ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας.  Βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας και ανήκει στην οροσειρά των Κασωπαίων της Ηπείρου.  Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλούμενο Χορό του Ζαλόγγου.  Στο χώρο αυτό το 1803 όταν το Σούλι μετά από πολύχρονους αγώνες υπέκυψε στον Αλή Πασά, 63 Σουλιώτισσες με τα παιδιά στην αγκαλιά τραγουδώντας και χορεύοντας έπεσαν από το βράχο προτιμώντας να πεθάνουν ελεύθερες παρά να παραδοθούν στο κατακτητή.
Σύμβολο και μνήμη της θυσίας αυτής είναι το επιβλητικό μνημείο που στήθηκε εκεί το 1961.  Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει και να θαυμάσει το μνημείο ανεβαίνοντας τα 410 σκαλιά που έχουν αφετηρία το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.

Extreme-SportsCafereΔάσοςΣυγκοινωνίαFree-ParkingGo there with Google Maps

Απόσταση από Flower Pot ❀ 27.2 Km
29' λεπτά οδήγησης

Λευκάδα
Η Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.  Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 25.000 κατοίκους κατά την απογραφή του 2001.
Λόγω της γεωγραφικής της θέσης (οι ακτές της βρίσκονται πολύ κοντά μ’ εκείνες της ηπειρωτικής Ελλάδας τις οποίες τις χωρίζει ο ιστορικός πορθμός του Δρεπάνου) συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων.
Το 1963 ήταν που ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το Σκορπιό, μια μικρή νησίδα που βρίσκεται απέναντι απ’ τις ανατολικές ακτές της Λευκάδας και πιο συγκεκριμένα στο κοσμοπολιτικό Νυδρί, το οποίο απέκτησε, έκτοτε, παγκόσμια φήμη, φιλοξενώντας κατά καιρούς πλήθος επισκεπτών αλλά και προσωπικοτήτων απ’ όλη την υφήλιο.

swimΘαλάσσια-σπορyatchBeach-barre
beach1ΟικοτουρισμόςΔάσοςΣυγκοινωνίαFree-Parking Go there with Google Maps

Απόσταση από Flower Pot ❀ 26.2 Km
30' λεπτά οδήγησης

Πάργα

Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου.  Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επί του γήλοφου Πεζόβολος σε υψόμετρο 139 μ. και έως τα παράλια του Ιόνιου Πελάγους. Έχει πληθυσμό 2.415 κατοίκους.
Η Πάργα απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και έχει απέναντι της τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντίπαξων.
Η πόλη διατηρεί την οχύρωσή της ενώ στη δεξιά πλευρά της, υψώνεται το μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας με πολλά κτίρια μέσα σ΄ αυτό, που προφύλλασσε την νοτιοδυτική πλευρά της πόλης.
Σήμερα η Πάργα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής.
Αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ηπείρου.
Είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.

swim Θαλάσσια-σπορbeach1Beach-volleyre
Beach-barCafeΘαλάσσιο-ΣκιΣυγκοινωνίαFree-ParkingGo there with Google Maps

Απόσταση από Flower Pot ❀ 62.2 Km
53' λεπτά οδήγησης

Σύβοτα

Tα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας.   Σήμερα ο πληθυσμός ανέρχεται στους 875 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011).
Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.  Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.
Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο κατασκευασμένος το 1884 φάρος του νησιού Μαύρο Όρος καθώς και ο αρχαίος οικισμός του Βραχωνά.  Κυριότερες παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά.

swimyatchBeach-barCafere
ΠεζοπορίαΝτουζΔάσοςΣυγκοινωνίαFree-Parking

Απόσταση από Flower Pot ❀ 106 Km
x

To give you the best possible experience, this website uses cookies.

I Accept Learn more